carrot cake
A very moist and tasty cake.
Un gâteau très moelleux qui se conserve plusieurs jours.
ingredients
150ml vegetable oil / huile
150g muscavado sugar / sucre non raffiné
3 large eggs, beaten / gros oeufs battus
150g flour / farine
1 tsp ground cinnamon / c à c cannelle moulue
1tsp baking powder / c à c levure
1 tsp bicarbonate of soda / c à c bicarbonate
250g carrots, peeled and grated / carottes pelées et râpées
100g raisins / raisins secs
100g plain yogurt / yaourt nature
For the cream cheese frosting / pour le glaçage
250g soft cheese / St Moret
100g icing sugar / sucre glace
preparation
Preheat oven 350⁰F, 180⁰C (160⁰C fan oven), gas mark 4 / préchauffer le four
Grease and line 7 inch/18 cm round loose bottom cake tin / beurrer et fariner un moule.
Mix, with a balloon whisk, the sugar with the vegetable oil and then gradually add in the eggs / mélanger au fouet le sucre et l'huile et ajouter les oeufs un après l'autre.
Fold in the flour, cinnamon, baking powder and bicarbonate of soda / ajouter la farine, la cannelle, la levure et le bicarbonate de soude.
Add the carrots, raisings and yogurt and mix thoroughly / ajouter les carottes et le yaourt.
Tip the mixture into the prepared tin and bake for 45 – 60 minutes
until firm to touch / verser la préparation dans le moule et enfourner pendant 45-60 mn.
Test the cake is ready by inserting a skewer into
the centre of the cake, if it comes out clean, the cake is ready / piquer le gâteau pour tester la cuisson.
Cool the cake before spreading the frosting / faire refroidir avant d'utiliser le frosting.
Cream cheese frosting
Beat the soft cheese with the icing sugar until smooth / mélanger le St Moret avec le sucre glace.
Decorating the cake
Cut the cake in half horizontally / couper le gâteau en 2.
Spread some of the frosting into the middle and sandwich together / étaler le frosting à l'intérieur du gâteau.
Spread the remainder of the frosting over the top and down the sides of the cake / étaler le reste du frosting sur le dessus et le bord du gâteau.
Sprinkle with cinnamon / saupoudrez de cannelle.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire