carrot cake

A very moist and tasty cake.
Un gâteau très moelleux
qui se conserve plusieurs jours.

ingredients

150ml vegetable oil / huile
150g muscavado sugar / sucre non raffiné
3 large eggs, beaten / gros oeufs battus
150g flour / farine
1 tsp ground cinnamon / c
à c cannelle moulue
1tsp baking powder /
c à c levure
1 tsp bicarbonate of soda /
c à c bicarbonate
250g carrots, peeled and grated / carottes pelées et r
âpées
100g raisins / raisins secs
100g plain yogurt / yaourt nature

For the cream cheese frosting / pour le glaçage
250g soft cheese / St Moret
100g icing sugar / sucre glace


preparation

Preheat oven 350⁰F, 180⁰C (160⁰C fan oven), gas mark 4 / préchauffer le four
Grease and line 7 inch/18 cm round loose bottom cake tin / beurrer et fariner un moule.
Mix, with a balloon whisk, the sugar with the vegetable oil and then gradually add in the eggs / mélanger au fouet le sucre et l'huile et ajouter les oeufs un apr
ès l'autre.
Fold in the flour, cinnamon, baking powder and bicarbonate of soda / ajouter la farine, la cannelle, la levure et le bicarbonate de soude.
Add the carrots, raisings and yogurt and mix thoroughly / ajouter les carottes et le yaourt.
Tip the mixture into the prepared tin and bake for 45 – 60 minutes until firm to touch / verser la préparation dans le moule et enfourner pendant 45-60 mn.

Test the cake is ready by inserting a skewer into the centre of the cake, if it comes out clean, the cake is ready / piquer le g
âteau pour tester la cuisson.

Cool the cake before spreading the frosting / faire refroidir avant d'utiliser le frosting.

Cream cheese frosting
Beat the soft cheese with the icing sugar until smooth / mélanger le St Moret avec le sucre glace.

Decorating the cake
Cut the cake in half horizontally / couper le gâteau en 2.
Spread some of the frosting into the middle and sandwich together / étaler le frosting
à l'intérieur du teau.
Spread the remainder of the frosting over the top and down the sides of the cake
/ étaler le reste du frosting sur le dessus et le bord du teau.
Sprinkle with cinnamon /
saupoudrez de cannelle.

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